Artist Talk Carina Seth Andersson & Anders Ljungberg

12 september
Välkomna till ett samtal om Seth Anderssons estetiska värld. En inblick i hennes arbetsprocesser. Om att söka och kanske nå absolut perfektion genom det som skaver och skevar, förskjutning av proportioner för att ett verk ska bli intressant, detaljernas värde, en strävan mot fulländning utan att förlora enkelheten.
 
Carina Seth Andersson är känd som en mångsidig formgivare som varit med i imponerande projekt, utställningar och banbrytande initiativ. Hon har arbetat för Svenskt Tenn, Poltrona Frau, Skruf, Ittala och Marimekko. Hon har gjort Nationalmuseums glas och keramikföremål, skapat flera moderna klassiker. Nu har hon tagit en annan väg och gestaltat en hel utställning med unika glasföremål. Skulpturliknande objekt som står i gränslandet mellan bruksföremål och fristående skulpturer. Ledorden är mod och nyfikenhet.
Korkarna, abnorma i relation till kroppen, liknar romerska silver- och bronsspeglar. Men våra tankar går också åt ett annat håll, till fantasifulla tuggummibubblor eller ballonger. Seth Anderssons minimalistiska former blir organiska och levande, erbjuder en generös grund för associationer, som en resa genom konstens och formgivningens vindlande historia. I utställningen på Galleri Glas visas mera än 20 unika verk samt träobjekt som skapats tillsammans med formmakaren.
(Susanna Pettersson)
 
Vänligen osa till: info@galleriglas.se
Begränsat antal platser.
Vi bjuder på bubbel.
September 8, 2024