YOU, ME AND THE REST OF US

23 MAJ - 14 AUGUSTI
PHILIP BALWIN & MONICA GUGGISBERGI konstnärerna Philip Baldwins och Monica Guggisbergs studio i mellersta Wales omgiven av landskapets gröna kullar, möter en grupp med fem svartvita figurer. Vid mitt första möte verkar de kongeniala med sin hemort.

Med sina delikata och samtidigt strama och bitvis även vällustiga uttryck i batuttoslipade former är de centrala i utställningen You, Me and the Rest of Us på Galleri Glas. Det blåsta glaset har med  slipade yta fått en  textur som är opakt. Figurerna både utmanar och balanserar  varandra, samtidigt som de markerar  vändpunkt – en mer politisk inriktning  i konstnärernas verksamhet.

Utställningens titel kommer från ett av deras tidigare verk som belyser pågående orättvisor i världen, de stora skillnaderna mellan rika och fattiga. Det är en fortsättning på det samtal som inleddes i deras senaste utställning om alla pågående utmaningar i världen. Hur hitta en balans mellan individuella och samhällets behov.

You, Me and the Rest of Us  är en utvecklad och koncentrerad infallsvinkel på Baldwins och Guggisbergs stora manifestation förra året,  Under an Equal Sky (under en jämlik himmel) i Canterbury Cathedral, 2018.

Hedvig Hedqvist

PHILIP BALDWIN & MONICA GUGGISBERG

NYBROGATAN 34
ÖPPETTIDER: TIS-TORS 12-18, FRE 12-17, LÖR-SÖN 12-16
STÄNGT 10-21 JULI
STÄNGT 1-7 AUGUSTI
INFO@GALLERIGLAS.SE +46 70 823 11 87